Jadłospis

10.03.2025 – 21.03.2025

DATA                                        MENUALERGENY
10.03. Pn.Zupa pomidorowa z mięsem drobiowym i makaronem, jogurt owocowyA-1,3,7,9  
11.03. Wt.Kotlet mielony z pieca, ziemniaki, mizeria, sok jabłkowy                                      A-1,3,7  
12.03. Śr.Żurek z kiełbasą białą i jajkiem, pieczywo mieszane, baton zbożowy, mandarynka                                                                                                                             A-1,3,7  
13.03. Czw.Gulasz wieprzowy z kaszą, buraczki, kompot wieloowocowy, jogurt owocowy                                                                   A-1,7  
14.03. Pt.Filet rybny smażony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok wieloowocowy                                                                                                         A-1,3,4  
17.03. Pn.Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane, jogurt Skyr                     A-1,7  
18.03.  Wt.Pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z selera, woda mineralna                                                                                                                                                         A-1,3,7  
19.03.      Śr.Kurczak w sosie brokułowo- serowym, makaron, galaretka do picia                                                A-1,7  
20.03.   Cz.Zupa kwaśna z klopsem, bułka, jabłko, jogurt owocowy 7 zbóż  A-1,3,7  
21.03. Pt.Pierogi z twarogiem i jogurtem naturalnym, sok pomarańczowy    A-1,3,7