15.05.2023 – 26.05.2023
DATA | MENU | ALERGENY |
15.05. Pn. | Zupa ziemniaczana zabielana, pierogi z mięsem
| A-1,3,7,9
|
16.05. Wt. | Fasolka po bretońsku, pieczywo mieszane, sok jabłkowy, mieszanka orzeszków
| A-1
|
17.05. Śr. | Pulpet w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy
| A-1,3,7
|
18.05. Czw. | Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, buraczki, kefir owocowy
| A-1,7
|
19.05. Pt. | Filet rybny zapiekany z serem, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot z wiśniowy
| A-1,3,4,7
|
22.05. Pn. | Rosół z mięsem, pierogi z twarogiem i jagodami, jogurtem naturalnym
| A-1,3,7
|
23.05. Wt. | Udko z kurczaka pieczone, ryż marchewka mini z masełkiem, kompot wiśniowy
| A-1,7
|
24.05. Śr. | Schab w sosie własnym, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana, galaretka do picia
| A-1
|
25.05. Czw. | Risotto z mięsem i warzywami, woda z cytryną, jogurt owocowy | A-7
|
26.06. Pt. | Filet rybny smażony, ziemniaki puree, kalafior oprószany, woda mineralna
| A-1,3,4,7
|
Oznaczenia np. A-1 to numer alergenu